Informatie:
Hoe werkt de Dumuchi ® Coatbuster.
Haaruitval bij honden.
CoatBuster voor honden.
CoatBuster voor katten.
CoatBuster voor paarden.

Is de Dumuchi ® CoatBuster ook geschikt voor mijn dier?


Vertel ons wat u van de Dumuchi ® CoatBuster vindt!
Hoe werkt de Dumuchi ® CoatBuster

Jarenlange ontwikkeling
De ontwikkeling van de CoatBuster is jaren terug begonnen in een fabriek in China. Men wist dat de onderkant van een scheerkop gebruikt kon worden voor het verwijderen van losse haren, door deze dwars op de vacht van een hond te zetten en dan door de vacht heen te halen. Hiermee lukte het om op eenvoudige en pijnloze wijze losse haren uit de vacht van het dier te verwijderen. Deze tool is in een handvat gegoten en werd voor het eerst op de markt gebracht in de Verenigde Staten en naderhand ook in Europa.

De ontwikkeling van de tools is doorgegaan en heeft geresulteerd in de Dumuchi ® CoatBuster. Een ergonomisch gevormd handvat, waarop verschillende behandelbladen geklikt kunnen worden. Er is een Finishing-kam en er zijn drie ontwol-bladen. Deze ontwolbladen zijn verder ontwikkeld en dusdanig vormgegeven dat ze bij het borstelen in de vacht zakken en de loszittende haren vastklemmen en uit de vacht verwijderen. De vastzittende haren komen niet diep genoeg in het blad te zitten, zodat deze niet uitgetrokken worden. De unieke vorm van de bladen staat daardoor garant voor een volkomen pijnloze behandeling van het dier. De losse en dode haren worden verwijderd, de levende bovenvacht wordt volkomen ongemoeid gelaten.

De CoatBusterbehandeling bestaat dus eenvoudig weg uit het doorborstelen van de vacht, waarbij de onderwol en de losse/dode haren vanzelf loslaten en in het CoatBuster-blad mee worden genomen.
Over Dumuchi  636